eskilstuna.butikslokal-sverige.se: Butikslokal i Centrum

Butikslokal i Centrum

 

Om området

Mitt i Eskilstuna ligger centrum. Området har under senare året utvecklats i flera olika dimensioner. Redan sedan 1600-talet har staden haft en stark hantverkstradition. Denna finns kvar idag då många av hantverken säljs i ett flertal av centrums butiker.

Den industri som främst dominerar är tillverkningsindustrin, häribland Volvo som är stadens största arbetsgivare. Ett annat välkänt varumärke är Assa som utvecklar lösningar för bland annat lås. Tillverkningsindustrin erbjuder en stark arbetskraft och 20% av stadens arbetare jobbar inom denna sektor. Ev av drivkrafter bakom detta är det starka sammarbetet som finns med Mälardalens högskola.

I centrum syns också många butiker och flera stora kedjor. Handelskraften i området har ökat antalet sysselsatta markant. Några av de stora kedjorna som öpnnat sin portar i staden är bland annat Tuna Park. Den starka tillverkningsindustrin och ökade handelskraften har lett till stora satsningar på logistik. Det geografiska läget av Eskilstuna gör området en bra plats för varudistribution. Det är närhet till tre viktiga transportsystem; motorväg E20, järnvägen samt Eskilstuna flygplats.

 

Värt att se

Ebelingmuséet

Parken Zoo

 

Geografi

Eskilstuna tillhör Södermanlands län och staden är belägen ca 1,5 timme från Stockholm med bil.

 

Länkar

Eskilstuna Kommun

Om Eskilstuna på Wikipedia

Karta över Eskilstuna centrum

Parken Zoo

Eskilstuna - Den officiella besöksguiden

 

En butikslokal är en lokal där syftet med lokalen är att driva en butik, affär eller liknande verksamhet. Viktigt att fundera på när man ska hyra en butikslokal är om storleken, stilen och läget passar verksamheten som ska drivas i lokalen. Påbörja din sökning av en butikslokal genom att klicka på länkarna till höger.